Eli täällä siis niitä, mitä olen muualle kirjoittanut, mutta blogiin en ole jaksanut näköjään (tuli huono omatunto, kun ei ole näitä pentuajan juttuja tänne kirjoittanut :D). Lisää tulee, kunhan löydän kaiken.

Toukokuu:
Tokossa harjoittelimme paljon seuraamista ja kontaktia. Seuraaminen hioontui melkein täydelliseksi. Selvitin turkin kerran tässä kuussa muistaakseni.


25.5.2008
Kävimme uimassa, tosin neiti ei ole uskaltanut veteen mennä, kuten ei aiemminkaan, paitsi tassuja hieman kastella.

31.5.2008
Gemma oli yskinyt muutaman päivän, ja kävimme eläinlääkärissä ilman koiraa. Oireet viittasivat kennelyskään, eikä lääkitystä tarvittu. Yskä meni muutamassa päivässä ohi.

Kesäkuu:
Treenattiin alokasluokan liikkeitä. Hyppy opittiin hyvin.

PKssa harjoiteltiin maahanmenoa ja seuraamista site, että otettiin muutama askel, palkka ja vapautus. Tätä toistettiin. Toisella kerralla koitettiin leikittää koiraa, mutta Gemma ei osaa leikkiä kentällä. Se on siis kotiläksy elokuulle: ohjaajamme tahtoo nähdä, että leikimme.

Tässä kuussa selvitin ja pesin turkin kerran (9.6).


7.6.2008
Tokonäytös, jossa Gemma oli kaikkein nuorin koira, 7kk. Kaikki liikkeet eivät oikein sujuneet, mutta seuraamiset ja peruuttaminen ainakin.

Liikkeet:
Paikallaanmakuu
Seuraaminen
Liikkeestä maahanmeno/istuminen/seisominen
Luoksetulo
Oma valinta/temppu

14.6.2008
Olimme katsomassa RotuRacea. Lagotot menivät melko lujaa, kukaan ei ainakaan pysähtynyt. Gemma oli mukana, mutta ensi vuonna ehkä jopa juoksemassa(?).

28.6.2008
Olin näyttelyssä auttamassa. Pääsin paikalle Katin (seurastamme) kyydillä. Gemma tuli hieman myöhemmin. Herätys oli viideltä, nukuttuja tunteja viisi. Hoidin toko-ohjaajamme ja hänen siskonsa koiria erään kentältä olevan Liisan kanssa, ja veimme kehiin tavaroita ym. Gemma tuli siis myöhemmin äitini ja siskoni kanssa.

Sen jälkeen suuntasimme tädilleni. Gemma hieman vierasti Ticoa ja Veetiä (tätini koirat), mutta ei pahasti.