Anteeksi kirjoitustauko. Koneen kovalevy on hajoamispisteessä ja neljä päivää kuvia ollaan siirretty levyille, joten tännekään ei ole mitään ilmestynyt.

Eli siis pentuleikkikoulussa ollaan käyty joka viikko torstaisin. Neiti on kyllä ollut hyvin rohkea. Marjaana (kouluttaja) kehui Gemmaa, että tuollaisesta lagotosta saa vaikka mitä, kun on noin avoin luonne. No, jos terveystulokset ovat hyvät, niin luultavasti siitä tulee vaikka mitä.

Eli siis viime torstaina harjoiteltiin pöydällä seisomista. Ihan hyvin sekai meni, mitä nyt hieman Gee yritti peruutella päydältä pois.

Viikko sitten Gemma painoi 6,6kg. En tiedä onko se hiukan laiha, lenkkeiltyäkin on tullut ehkäpä liikaa(?), kun päivässä melkein puolitoista tuntia yhteensä ollaan kävelty. Eli yksi tunnin lenkki, jolloin koira saa juota lähimetsässä vapaana n. 500m tilaa, ja kaksi lyhyempää n. 20 min, jolloin G saa myös olla vapaana. Pihalla aitauksessa tyty käy pissalla, jos hätä yllättää, mutta siltikin noita vahinkoja vielä sattuu paperille... Joskus lenkin jälkeen Gemma on pidättänyt koko lenkin ja pissaa sitten paperille. Jonkinlaista huomion hakua?

Alba pääsi eilen melkein hyökkäämään Gemman kimppuun. Tulimme metsästä, jossa pidimme molempia vapaana. Siellä meni ihan hyvin, Alba ei hyökkäile vihaisena ulkotilassa. Sisällä sitten remmien kanssa. Alba hyökkäsi Gemman päälle ja tämä pelästyi. Yritimme vielä kerran. Ei, Alba päätti silloinkin hyökätä. Onneksi sillä oli kuonokoppa, joten vahingoilta säästyttiin.

Tästä kaikesta huolimatta Gemma ei ole arka, eikä pelkää Albaa. Aamu lenkillä G ihan iloisesti hyppii Albaa vasten ja Alba päästettiin irti remmin kanssa eikä jälleen mitään ongelmaa. Katsotaan nyt miten ne tottuisivat toisiinsa, tuo eristäminen tekee todella huonoa, varsinkin pennulle... Itsekään ei pysty koko ajan touhuamaan pennun kanssa, Alban takia. Olemme ajatelleet, että Alba voisi mennä hoitoon viikoksi jonnekin ja saataisiin Gemmalle vähän enemmän kodin ääniä kuuluviin.

Gemma nukkui viime viikonlopun yöt huoneessani. Yleensä alakerrassa, mutta nyt tehtiin poikkeus. Neiti ei osaa nukkua hiljaa enää aamu neljän jälkeen ja alkaa haukkua. Siirryimme toiseen huoneeseen jajaksoi neiti malttaa seitsemään asti, jolloin kävimme sitten aamulenkillä.

Tänään taas lenkkeilimme melkein tunnin päivällä. Otin Gemman kanssa kymmenen minuutin TOKOtreenit. Ensin sivulletuloa (ei mene vieläkään ilman kättä...), sen jälkeen seuraamisen alkeita, joissa neidillä oli ihan liikaa energiaa ja lopuksi muutaman kerran maahan menoa. Ei mene sitäkään ilman, että kyykistyn. Kotiin tultuamme muutaman kerran keppejä hieman isommilla väleillä, joissa ei Gemmalla enää virtaa riittänyt. Nukkuikin sitten sohvalla vieressäni vähän aikaa ja siirtyi siitä omaan koppaansa. Gemma siis osaa jo hypätä sohvallekin. Illalla vielä kavereideni kanssa kävelimme. Gemmalta pitäisi tuo hyppiminen ihmisiä vasten saada pois.

Ensi viikolla meillä on jälleen eläinlääkärikäynti. Toinen rokotus.

Huomasin tänään, että Alban nisien ympärillä on kuin mustelmat. Joka nisässä. Toivottavasti ei ole vakavampaa. Jos ne eivät ole ennen maanantaita lähteneet, varmaan sekin tulee sitten käymään eläinlääkärillä.

Huhtikuussa meillä on mejäkurssi, jollaisessa olin aiemminkin entisen koirani kanssa. Saas nähdä onko neidillä lahjoja.