En eilen ehtinyt millään kirjoittaa treeneistä, mutta korvaanpa sen nyt.

Olin vähän fiiliksellä: "tänäänkään ei onnistu" enne koulutusta, sillä G ei ole muutamaan kertaan jaksanut keskittyä ollenkaan. Mutta juuri ennen koulutuksen alkamista, Gemma teki yllätyksen ja oli maailman helpoin koira!

Aluksi siis yhteisringissä kulkemista, remmissä, sillä harjoitellaan nyt sitäkin, kun vapaana seuraaminen sujuu yleensä paremmin. Käännöksiä, kulkemista ringin keskeltä toiselle puolelle, pysähdyksiä... Kaikki meni loistavasti! Etenkin pysähdykset, neiti istui hyvin nätisti vierellä heti, kun pysähdyin. Samoin käännökset upeat ja liikkeelle lähdössä täydellinen katsekontakti, hienoa!

Otettiin sitten muiden koirien ohitusta. G vähän pelkäsi varjoja (olen huomannut, että ihmettelee niitä muutenkin), mutta vaikeammassa osuudessa (toiset koirat lähellä koiran vasemmalla puolella) meni hyvin, katsekontakti hieno.

Välitunnilla koirat alkoivat leikkiä keskenään, G leikki nuoren sakemannin kanssa, sakemanni hyvin helläotteinen, mutta sitten kolme muutakin halusi leikkiä Gemman kanssa, ja näin heti neidistä, että nyt alkoi ahdistaa. Gemma murahtikin toisille koirille (ja kyllä ärsytti, anteeksi nyt vain,, kun omistajat olivat "oho, mites se nyt non" vaikka Gemmassa ei ollut mitään vikaa, muuta koirathan sitä kiusasi, mielestäni se teki oikein, kun varotti). Otin Gemman sitten kiinni, koska oma pääni ei tahtonut jatkaa muiden koirien jahtaavan omaa koiraani ja menimme sitten kiinni olevien joukkoon, G oli kiitollinen pelastuksesta, sillä oli joutunut olemaan jalkojeni välissä piilossa jahtaavia.

Välitunnin jälkeen menimme kisaileviin koirakoihin ja aluksi otimme paikallaan oloa niin, että joka toinen koira teki seuraamista. Aluksi me olimme paikallamme.Laitoin siis Gemman maahan ja menin n. 3-5m päähän. Neiti pysyi melko hienosti. Sitten menin sen luokse ja palkkasin. Se nousi, kun lähdin kauemmas, eikä suostunut enää menemään maahan jäädäkseen. Jos se tekee virheen, se ei enää tahdo toistaa. Mutta tein maahanmenoa muutaman kerran ja sain jätettyä koiran.

Seuraavaksi me pääsimme liikkumaan. Seuraamiset menneet todella huonoiksi, koska koira edistää. Mutta loppujen lopuksi sain neidin täysin oikeaan kohtaan seuraamaan. Kaivataan sitä iahn perusharjoittelua. Syynä oma jalkani, en pystynyt kunnolla seurauttamaan tässä muutamien viikkojen aikana.

Liikkeestä seisominen, heikko! Todella heikkoa, ennen se oli niin varmaa... Harjoittelua, harjoittelua! Liikkeestä maahanmenossa jouduin antamaan kaksoiskäskyn, mutta koira jäi hyvin kuitenkin. Uudestaan samat, liikkeestä seisomisessa jäin aivan lähelle ja maahanmeno ok.

Lopuksi hyppyä, ihan perustreeniä ruokakupilla: ruokakuppi esteen taa, koira sivulle ja käsky. Gemmalle oli vaikeaa tuo pysyminen vierellä, este on niiiiiiiiiin kiva! Toisella kerralla varastikin, mutta korjattiin. Kokeiltiin virallisen koulutuksen jälkeen uudestaan. Sain Gemman istumaan kauan, kiertin esteen, kupin ja Sarin (koulutusohjaaja/treenikaveri) ja palkkaus, katsekontakti ja käsky. U-P-E-A-A! Se pysyi niin hienosti. Lopuksi tehtiin alokasluokan hyppy, muuten hyvä, mutta koiran etutassu liikahti mennessäni sen vireen.

Hypyssä itse hyppääminen on Gemmalle palkinto!

Hienot treenit todellakin, olin aika tyytyväinen koiraani!

Olen pelännyt tässä jo kauan lonkkakuvausta ja kyynärkuvausta, se on joskus ensi keväänä, mutta pelottaa todellakin jo! Heikkohermoinen tässä asiassa kun olen :D.