Tänään on tokoiltu ahkerasti, pitkin päivää lyhyitä ja hyviä treenejä.

Ensin otettiin päivällä lenkillä viiden minuutin pätkissä sivulle tuloa, seuraamista, paikallaan oloa ja luoksetuloja. Sivulle tultaessa tuo on alkanut kentällä jäämään nyt muutaman viikon aikana liian kauas, joten tänään treenattiin sitten sitä. Koira tuli hienosti lähelle, mutta tahdon vielä lähemmäs sen. Joten makupala lähemmäs reittä ja sitten sanoin uudestaan sivulle ja koira korjasi itse asennon lähemmäs. Lopulta neiti tuli hienosti reiteen kiinni, mutta ei vieläkään pk-puolta ajatellen ole tarpeeksi kiinni. G pelkää hieman, että astun varpaille tai jotakin ilmeisesti. Koiralle palkaksi lelu, jonka kanssa sitten irroitteli kunnolla :).

Seuraaminenkin on ollut sellaista haparoivaa, joten seuraavaksi sitä (ilman remmiä). Siinäkin neiti oli aluksi kauempana, mutta käsi koiran viereen makupalalla varustettuna ja käsky, sekin meni lopulta kivasti.

Paikallaan oloa otettiin nopeasti, hyvä, kontaktikin pysyi.

Luoksetulossa harjoitellaan nyt oikeastaan koiraa lähemmäs istumaan eteen (pk-luoksetulo). Sillä taitaa olla jokin läheisyys kammo, vaikka sisällä nukkuukin aivan kylkikyljessä. Noh, mutta tulee se jo melko lähelle. Vielä sellainen 10cm lähemmäs niin ok.

Sitten kuvailtiin ja koira sai olla vapaana itsekseen. Haukunestopanta (joka piippaa korkeasti jos koira haukkuu) toimi aluksi, mutta se on liian herkkä, koira ravistaa -> piippaa, koira juoksee -> piippaa. Otin sen sitten pois, eikä neiti yrittänyt kuin lopussa uudelleen, mutta lopetti senkin.

Kotiin tullessa portti olikin auki, ja minulle sanottiin että voi tulla sisään, niin äitini luuli, että hänelle sanottiin, että Alban voi päästää toisesta huoneesta (luulivat, että tulemme etuoven kautta). Noh, Alba hyökkäsi Gemman kimppuun. Mutta ei se purrut, tai ei ehtinyt, kun kaappasin sen ilmaan irto nahkasta ja heitin ovesta pihalle. G ei säikähtänyt hirveästi, joka on hyvä. Alba on muutenkin lenkeillä hyökännyt G:n kimppuun, jos äitini on ollut yksin eikä huomannut, että koira onkin äreä. Olin yksin tuossa tilanteessa ja onneksi sain Alban nostettua keveästi. On sitä tässä joutunut tekemäänkin usein, jo entisen koiran kanssa.

Illalla otettiin meidän hienoa Ikean putkea ja G meni, kuin menikin sen. Ei sen enempää otettu sitä.

Mentiin vielä lenkille, koira sai olla vapaana. Tehtiin eteen menoa, merkkiä, seuraamista ja liikkeestä seisomista. Eteen meno treenipatukalle ok. Merkkissä liikkui seistessään, eikä pysynyt oikeassa kohdassa, korjattiin ja toistoja -> meni hyvin. Vielä liikkeestä seisomisia ja koira pysähtyi, kuin seinään, miksei aina tee niin?

Gemma nauttii aivan selvästi treeneistä, kun on ollut vähän vähemmän tämän jalan takia, koko ajan yrittää seurata ja ottaa kontaktia.

Mutta hyviä treenejä tuli tehtyä. Huomiseksi luvattu myrskyä, joten saas nähdä mitä huomenna pystytään tehdä ulkona.