Tänään on se päivä, jolloin vuosi sitten pieni neiti syntyi Kaijun luona maailmaan. Onnea kaikille sisaruksille myös!

Sitten muuta. Nettimme ei ole toiminut koko viikkoon, joten olen nyt äitini työpaikalla koiran kanssa ja laitan kuulumiset muistikulta tähän. Kirjoitukset järjestyksessä tiistaista eiliseen.

Tiistai 28. lokakuuta

Olen huomannut, että suunnitelmissa on aina lähteä kunnon lenkille koiran kanssa, mutta en saa mitään aikaiseksi. Joka päivä, kun tulen koulusta olen niin väsynyt ja nälissäni, että koiran lenkitys jää pissattamiseen. Vasta viiden kuuden maissa lähden pitemmälle, ja silloinkin on jo aivan pimeää. No, onhan se koulu alkanut mennä aikas hyvin, kun jo monta yhdeksikköä kokeista olen saanut. Voisi keskiarvoa nostaa hieman, ja nyt näyttää mahdolliselta.

Mutta siis koiran treeneihin. Käytiin siis lenkillä, tehtiin taas perusseuraamista ja muutaman kerran maahanmenoa. Olisi kiva, jos G alkaisi seuraamaan taas tarpeeksi lähellä, vielä kivempaa olisi saada pk-seuraus, mutta neiti taitaa olla vähän lyhyt, sillä joutuisi kääntämään päätä aika huimasti.


Torstai 30.

Torstain ohjatut sujuivat todella sateisissa merkeissä jälleen. Saatiin vettä sitten oikein kunnolla päällemme. Ihme kyllä, koira suostui istumaan!

Eli otettiin yhteisringissä kulkemista. Mennään-käskyllä neiti seurasi hieman kauempana, sillä en ole koskaan ottanut yhteisrinkiin oikeata seuraamista, koira voisi kyllästyä. Hyvät pysähdykset ja käännökset.

Seuraavaksi paikallaan oloa vähän, neiti istui ja pysyi hyvin. Kontaktia lisää tarvitaan tosin!

Seuraamiset, upeita! Juuri sopivia toko- ja pk-seuraamisen välistä. Luulenpa, että tuolla seuraamisella tehdään vielä molemmissa tuloksia.

Sivulletulot hyviä, luoksetulossa eteeni istuminen liian väljä. On se jo paljon lähempänä, mutta lähemmäs pitäisi vielä tulla. Sellanen 5-10cm lähemmäs edelleen.

Lähdettiin sitten kentältä Canislehden VIHDOINKIN tilattuani, sillä sitä on odotettu niin kauan, kun lehti ilmestynyt, mutta tilaus on jäänyt, vaikka siitä olenkin valittanut. Noh, onhan meillä niitä ilmaisia numeroitakin, mutta nyt sitten tulee se kunnolla.

Sain vielä kaksi muovikassia Miialta PK-lehtiä + ilmaisnäytteitä Canis-lehdistä. Ja isäni valittikin hieman, että: "Taas noita lehtiä"

Perjantai 31.
.

Tänään on taas satanut ihan reilusti, eikä tehty mitään isompia treenejä. Kuitenkin lenkkeiltiin n. tunti ja tehtiin lenkillä jälleen seuraamista ym. lyhyitä helppoja harjoituksia. Toistettiin pitkin lenkkiä.

Huomenna (Halloween) sukulaisilleni Porvooseen, joten neidin kanssa vasta illemmalla tehdään taas tokoa. Ensi viikolla ei päästä ohjattuihin (harmittaa, meillä on nyt hyvä "putki" päällä :D), koska omistajalla poikkeuksellisesti muita juttuja juuri sillä aikaa. Mutta kuitenkin, neidille tulee 1-VUOSI täyteen ensi viikon torstaina! Oltaisiin päästy synttäritokoon, mutta harmittaa kyllä, kun meillä ei ole muita ohjattuja treenejä, sillä Rajamäellä on vaikea saada pientäkin treeniporukkaa kasaan.


Sunnuntai 2. marraskuuta

Eilen ei treenattu mitään erikoista, seuraamista, sivulle tuloa yms. Tänään otettiin hieman enemmän.

Seuraaminen, ok, hyvä tarpeeksi lähellä, mutta ei kuitenkaan aivan pk-seuraus, sillä kuulemma tokossa saatetaan sakottaa siitäkin, pk:ssa taas toisin päin. Voisihan koiralle opettaa kaksikin seurausta muttah… Alkaa käydä itselle monimutkaiseksi.

Luoksetulo hyvä! Koira edessä istumassa, lähellä! G on tainnut ymmärtää, että en astu sen jaloille tai muutakaan kun tulee jo noin lähelle. Hienoa!

 

3. marraskuuta 08

Käytiin tänään pitkästä aikaa (tämän jalkani takia) n. 4km lenkki metsässä ja neiti oli irti lähes puolet matkasta (ihmisiä paljon, joten otin kiinni, ettei neiti mene tervehtimään). Oli kyllä virkistävää kävellä pitkästä aikaa kunnolla.

Otettiin treeniä kesken lenkkiä vähän. Luoksetulo, hyvä, tiivis. Seuraaminen myös tiivis ja ok. Kaukkarit n. 5m päästä, i-m-s. Seisomisessa otti sen yhden askeleen liikaa, joten toistettiin ja toistettiin. Seisominenkin alkoi mennä hyvin. Lisää luoksetulon toistoja lenkillä ja seuraamista.

Meillä ei tällä viikolla olekaan ohjattuja, joten tehdään nyt joka päivä hieman ja hyvin näitä treenejä. Neiti täyttää torstaina 1v.! Iso G.

 

4. marrask. 08

Tänään käytiin 1-vuotisrokotuksessa, kahden viikon päästä vielä uudestaan, kun ei ottettu vielä varmuuden vuoksi toista.

Harjoiteltiin pihalla kaukkareita, i-m-s-m. Nopea seisominen, vau! Otettiin myös paikallaan makuuta 30s, minä kiertelin koiraa yms. Kontakti pysyi hyvin. Illalla vielä otettiin muutama harjoitus seuraamisia yms.


5. marrask. 08

Tänään ei otettu sen ihmeempiä, kuin eilenkään. Seuraamisesta on tullut oikein hienoa.

Huomenna ei päästäkään ohjattuun tokoon, mutta neiti täyttää 1v. ja kakku on luvassa! Siitä on jo vuosi, kun pieni Gemma syntyi pentueen pienimpänä, joka on tällä hetkellä melko jättiläinen. Tai no, normaalikokoinen, mutta 44cm tuntuu vain niin isolta.

Treenataan kuitenkin viikonloppuna ja maanantaina mennään vähän niin kuin luonnetestaajalle molempien koirien kanssa ja saadaan sitten lisää ohjeita. Siitä enemmän myöhemmin.