Lunta, lunta ja vähän lisää lunta. Eiliset ohjatut menivätkin sitten lumessa kahlaten, mutta ainakin osaksi onnistuen.

Tällä kertaa aiheena oli extrat, eli kaikkea mahdollista. Mutta kuitenkin, eilen tehtiin lähinnä kisaliikkeitä.

Aluksi seuraamista ringissä, ok. Mennään-käskyllä neiti ei tee niin tiivistä seurausta, mutta hyvin se siis on oppinut "mennään"- ja "seuraa"-käskyjen erot. Seuraamisessa siis ihan kiinni, joskus jopa liiankin, omistajalla vaikeuksia liikkua.

Pujottelu muiden koirien välistä tehtiin jälleen irti. Harjoiteltiin paikallaan oloa (seisaalteen, koska G ei suostu mennä makaamaan, jos on liian kylmä) ja Gemma pysyi hyvin paikallaan, vaikka koiria menikin sen ja minun välistäni.

Välitunnin jälkeen siis vuorossa kisaliikkeitä. Luoksetulosta pysäyttämistä ollaan jo treenattu jonkun verran, se menikin ihan hyvin. Pysäytin koiran lähelleni, mutta pysähtyi kuin pysähtyikin täydellisesti.

Seuraavaksi kaukokäskyjä. Kaukkaritkin meiltä menee ilman häiriötä välimatkankin kanssa, mutta nyt koira ei todellakaan halunnut mennä makaamaan, joten tehtiin vain istu ja seisomiskäskyä. Jotakuinkin i-s-i-s ja onnistui sekin melko hyvin, muutaman kerran ne etutassut liikahtivat palkkaa halutessa.

Seuraavaksi aivan tavallinen luoksetulo, mutta sen jälkeen olikin hämäysluoksetulo. Ohjaajamme oli tarkoitus huutaa viisi kertaa "käsky/kutsu", mutta sanoisinko, että meillä meni koira sekaisin, kun ensimmäisellä hämäyshuudolla joku huusi vahongossa koiransa luokse. No, silloin Gee ei kyllä noussut, säpsähti vain. Toisen hämäyksen jälkeen uusi säpsähdys, mutta sitten nousikin peppu maasta ja käveli luokseni. Mitä tästä siis seurasi? Loput käskyt menivät kuuleville korville, eikä koira pysynyt kertaakaan paikallaan, joten ei palkkaa (tuntuu aika raa'alta, mutta tehtiin sen jälkeen heti temppu + siitä palkkaus, joten lopetettiin hyviin tunnelmiin).

Tuota hämäys luoksetuloa olisi harjoteltava jossain, pitää suostutella joku huutamaan "käsky/kutsu/tänne". Ehkä vielä sellainenkin löytyy.

Kaiken lisäksi, olen alkanut pelätä neidin lonkkien puolesta, sillä se joskus puree taka jalkojaa, mutta ei kyllä aina samasta kodasta, silti, pelottaa siis se lonkkavika. Noh, mutta sen näkee sitten, eikä se joka kerta tosiaan ole sama kohta, joten... Katsotaan ja toivotaan parasta, sillä on koirien kanssa tätä huonoa tuuria ollut, ehkä liikaakin.