Eli siis, olimme maanantaina Eila Honkasen kisakurssilla, ALO-kisakurssi siis.

(Treenasimme myös viikonloppuna + olimme lagottotapaamisessa, mutta niistä en laita merkintöjä.)

Ensimmäisellä kerralla siis oli lähinnä perusjuttuja. Niiden hiomisneuvoja täydellisiksi.

Ensiksi Eila katsoi kaikkien seuraamisen. No, se meni meillä todella huonosti, sillä G oli päättänyt katsella lumessa olevia varjoja + eikä istunut, koska on tätä lunta. Eila kuitenkin sanoi, että tarvitaan vähän aktivointileikkiä aluksi. Tämän jälkeen seuraaminen onnistui palkatessa n. 2s välein. Eila huomasi myös, että minä itse sählään (johtuu jännityksestä, kun yritän juuri tehdä täydellisesti, että saisi kehuja :D), joten rauhallisuutta, eikä tarvitse ajatella muuta, kuin koiraa.

Seuraaminen kannattaa jakaa paloiksi, alku, seuraaminen, käännökset, loppu. Harjoiteltiin tuota alkukäskyä, joka meillä on ollut aina kunnossa, koira lähtee jo pelkästä sanasta kävelemään, vaikka minä en. Siihen siis piti pyrkiä.

Tehtiin myös kontakti harjoitusta, laskemalla aikaa: 1, 2, palkka, 1, 2, 3, palkka, 1, 2, 3, 4, palkka, 1, 2, 3, 4, 5, palkka jne. Viikossa pitäisi saada kontakti pysymään ihan koko ajan 10 sekunnin ajan. Meillä Gemma saattaa katsoa vaikka 20s, mutta saattaa jättä sen vain kolmeen. Sitä ollaan nyt eilenkin harjoiteltu todella paljon.

Eila katsoi myös liikkeestä seisomisemme, meillä meni kuulemma hyvin, itse en ole aivan tyytyväinen, sillä koira saisi vielä varmemmin pysähtyä. Mutta takaapalkkaus siis: voi tehdä neljällä eri tavalla, 1. pelkkä seisominen pois päin kupista, vapautus palkalle, 2. otetaan seuraaminen, seisominen, vapautus palkalle, 3. jätetään koiraseisomaan, tullaan viereen, vapautus, 4. tehdään koko liike ja sen jälkeen vapautus.

Eilen treenattiin todella paljon noita kaikkia + ihan vain käännökiä, koska koira on alkanut hieman ottaa niissä välimatkaa. Mutta ne saatiin hyvään kuosiin eilen illalla.

Ensi maanantaina taas tämä, torstaina myös tokoa ja muuta treenausta pitkin viikkoa. Voisin filmata ensi sunnuntaina meidän treenejä, niin olisi varmasti helpompi hahmottaa esim. tuo takaa palkkaus.

Treenaamisiin!