Nyt on sitten se aika, jolloin katsotaan kuluneen vuoden oppimäärä, tapahtumat yms. ja asetetaan ensi vuoden tavotteet ja niissä pysytään tiukasti.

Gemma saapui siis tammikuussa, syntymäpäivänäni. Heti alkuun oli selvää, että ainakin jonkinlainen harrastuskoira siitä tulisi, joten valitsin pennuista vilkkaan ja pienen, vaikka pienyys koituikin loppuen lopuksi vain haaveeksi (se on 44cm).

Vuoden alku meni siis totutellessa erilaisiin paikkoihin, tapahtumiin, kaupunkiin, autoiluun yms. Heti alunalkaen neiti ei osoittanut minkäänlaista pelokkutta näihin, vaan oli avoin.
Samaan aikan treenattattiin leikinlomassa tokoa. Huhtikuussa löysimme itsemme mejäkurssilta ja kesällä teimme yhden ainoan jäljen, mutta ensi vuonna sitten mejäilyjä enemmän, sillä uskon, että neidistä on siihen.

PK:tahan meidän niin piti aloittaa, hakua, jälkeä tai muuta, mutta olemme tyytyneet vain harmillisesti tottikseen, sillä hakupaikat täynnä ja liian kaukana. Jälkeen en niin kovin inspiroitunut, joten sekin jäi. Mutta siis, katsotaan mitä ensi vuonna tapahtuu, ehkäpä rauniot (paljon enemmän etenemisen varaa, kuin esim. haussa) olisi meille se sopiva.

Tokossa edettiin kovaa vauhtia, 8kk neiti osasi jo ALO-liikkeet melkein, ei puhtaasti, ei huonosti. Parannettiin ja hiottiin kisoihin (joka osottautui turhaksi) 10kk vanhana, liian nuori, liian nuori, kärsivällisyyttä olisi pitänyt odottaa. Harmittaa hieman, sillä neiti osasi, se osasi, mutta päädyttiin siihen pisteeseen, että meidän kisamme sitten keskeytettiin, eikä tulosta tullut.

Agility, itse pidän todella paljon, MUTTA ei aloitettu kunnolla, jotakin ohjausmenetelmiä mentiin, haluan sitten aloittaa täysillä, jos neiti on terve, jos ei, jatketaan vain ohjausta.

Neiti täytti vuoden, lähdettiin sitten tässä joulukuussa juoksulenkeille, ja tyty tuntuu nauttivan täysin rinnoin!

No, niin, niihin tavotteisiin vuodelle 2009:
- treenataan tokoa, kisataan ja koitetaan nyt saada ainakin se TK1, jos menee hyvin, olisi kiva saada AVO1, mutta koulutustunnukseen siis tähdätään!
- PK-lajeihin tutustutaan tarkemmin, aloitetaan treenaamaan kunnolla, jos neiti siis terve
- lonkat/kyynärpäät/polvet kuvataan helmi-maaliskuussa
- edelliseen viitaten, jos terve, agility ja agilityssa kisoihin, ei sen enempää vielä
- saadaan nouto kuntoon!!!!!
- MEJÄssä edetään kunnolla
- omistaja terästäytyy nyt loppuvuoden koulutustauon (huomioimattomuuskoulutus) taki äärimmilleen!

Ja näitä jatkuu, tulee lisää ja putkahtaa vielä jostain lisää.

Uusi vuosi siis vietetään tädilläni jälleen Kellokoskella.

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE!