Anteeksi laiskuuteni. Melkein joka päivä olen koneella, mutta tänne en ole kirjoitellut.

Eli meillä on alkanut pentukurssi Eila Honkasen ohjauksessa. Kaksi viikko sitten oli ensimmäinen kerta ja tehtiin seuraamista ja kontaktia. Hyvin meni! Pitäisi saada Gemma leikkimään lelulla, niin menisi täydellisesti. Viime maanantaina ei kurssia ollutkaan.

Torstaisin käydään arkitottiksessa ja sielläkin menee hyvin. Viimeeksi päästiin jopa ringissä kulkemaan niin, että Gemma ei kiinnostunut takana ja edessä olevasta koirasta.

Sivulletuloa treenataan kovasta ja paikallaoloa. Sivulle neiti ei osaa ilman kättä tulla, mutta pieni käden heilautuskin saa Gemman sivulle. Vaikka tätä siis harjoitellaan joka päivä. Seuraaminen tapahtuu liian kaukana, paitsi silloin kun annan makupalaa. Maahanmenokin ilman kättä tuottaa vaikeuksia. Eli nyt pitäisi saada tuo käsi pois liikkeistä.

Naksuttimella olen myös aloittanut treenausta, mutta siitäkin on jo puoliviikkoa, kun viimeeksi koskin koko naksuun.

Joka päivä treenaamme tokoa, yleensä seuraamista ja kontaktia. Keppejäkin ollaan treenattu ja ne Gemma osaa jo melkein ilman apuja.

Niin ja blokinkin ulkoasu vaihtui, ajattelin, että musta ja valkoinen olisivat selkeä värimaailma, vaikka eivätpä nuo värejä olekaan.

Kuvia maaliskuulle laitoin tänne http://lagotto.1g.fi .