Hei jälleen, ja anteeksi päivityslaiskuuteni. Kuitenkin, olemme hengissä ja tokoilun parissa jatkamme. Nyt myös PK-tottis kuuluu lajeihimme.

Tottista ehti olla vain kaksi kertaa, ja saimme kotiläksyksi elokuuhun mennessä opetella leikkimään + kontaktia, maahanmeno täydelliseksi yms. Hyviä neuvoja sieltä saimme.

Torstai TOKOssa olemme käyneet, ja siellä menee myös hienosti. Viimeksi koirat olivat vapaana ringissä, ja Gemma pärjäsi todella hyvin. Otimme ohjatusti siis seuraamista, käännöksiä, pysähtelyitä ja istumista toisten koirien lähellä.

Kävimme myös tokoesiintymässä Klaukkalassa muutama viikko sitten. Gemma oli nuorin koirista, muut yli 1-vuotiaita.

Kävimme myös Rajasaaressa, Helsingissä viime viikonloppuna. Siitä kuvia laitan galleriaan vielä nyt yöllä.

Ei kai tässä muuta, kuin hyvää juhannusta!

Lisäystä!!

Kesäkuussa treenasimme todella kovasti alokasluokanliikkeitä. Ohjatuissa treeneissä torstaisin harjoittelimme maahanmenoa, paikallaan pysymistä ja ohituksia pujottelemalla toisten koirien välistä. Uusia koiria ilmestyi myös kentälle (lähinnä pentuja), kuten australianpaimenkoira Rico (joka taisi tosin tulla jo toukokuun lopulla treeneihin).

Harjoittelimme lähes joka päivä jotain. Opetin Gemmalle hyppyesteen. Eli siis ensin mahdollisimman lähellä koiraa ja sanotaan hyppy, ehkä autetaan kädelläkin, Gemman tapauksessa sitä ei tarvittu, sillä tietää mitä tarkoittaa, kun sanon käskyn. Sitten hyödynnetään seisomista ja käsky "seis, paikka tmv." Gemma oli, kuin olisi osannut hypyn aina. Meillä siinä ei ollut ongelmia.

Noutokapulan suussapitoa harjoittelimme myös. Eli siis ensin kehuin, kun koira edes koski kapulaan. Seuraavaksi se alkoi tarjota suussapitoa ja palkkasin siitä. Gemma ei osaa vielä noutaa kapulaa (puinen ei ole niin kiva, kuin lelut), mutta kapulan pitoa on harjoiteltu.

Siinä treeneistä jotakin :).