Ja tälle on syy.

Lyhyesti:
Olimme siis koulutuksessa Ullalla (Peetsan oppilas), jos saisimme tämän ongelman koirien väliltä pois. näin alkuunvoin sanoa, että Ullakin sanoi, ettei Gemmaa ja Albaa voi koskaan ainakaan sisällä pitää samoissa tiloissa luultavasti, mutta ulkona ainakin Alba saisi olla johtajakoirana vapaana.

Eli koulutus sisälsi 4 käyntikertaa ja joka viikolle uuden ohjelman.

1. kerta

Koirille tehtiin testi, rämisevä tynnyri, ukko, joka nousee yhtäkkiä poiden välistä ja vielä tynnyriukko, jota vedetään kohti koiraa. Eli molemmat koirat tekivat samat testit.

Alba:
Lähdettiin siis kävelemään tynnyriä kohti. ulla veti vähän matkan päästä tynnyristä niin, että se rämisi. Alba murahti, mutta jatkoi heti matkaansa. Mentiin uudestaan tynnyrin ohi, joka ei tällä kertaa rämähtänyt. Alba ei välittänyt ollenkaan, merkkasi vielä dominoivasti vähän matkan päähän.

Toinen oli siis ukko, joka nostettiin pystyyn vähän matkan päässä. Alba säikähti vain vähän ja jatoi haistelujaan. Se tuli katsomaan nyt kaatunutta vaateukkoa, kun kosketin sitä maassa (siis sitä ukkoa).

Kolmantena tynnyri, jota se haukkui ja haukkui, kun rämisevä tynnyri läheni, mutta kun äitini kosketti tynnyriukkoa, neiti ei haistoi eikä enää sen jälken välittänyt.

Lopputulos: Äärettömänkova koira, dominoi paljon, hyvät hermot, erittäin hyvä harrastuskoira.

Gemma:
Ensimmäisessä Gemma käyttäytyi suhtkoht samoin, kuin Alba. Tosin ei merkannut siis tietenkään.

Tokassa neit pelästyi melko paljon, mutta tuli kuitekin katsomaan ukkoa maassa, kun äitini kosketti sitä.

Kolmannessa G haukkui myös, kuten Alba ja tuli paljon varovaisemmin katsomaan tynnyriä, kun kosketin sitä.

Lopputulos: Myös kova, hieman pehmeämpi, kuin Alba, ei niin dominoiva, hyvä hermorakenne, myös erittäin hyvä harrastuskoira.

Sitten saatiin ohjeita, ensimmäinen viikko huomaamatta koira, murahdetaan jos tulee metrin lähemmäs, sohvilta häätö, jos ihminen menossa siihen istumaan/istuu jo jne. Kehut ruokakupilla + uloslähtiessä, kun koira istuu.

2. kerta

Katsottiin lähinnä kävelyä remmissä. Saatiin ohjeeksi huomioida Alba vain yhden kerran yksi ihminen päivässä ja nykäistä remmistä ja kieltää, kun koira vetää tai katsoo 2s pidempään vastaantulevaa ihmistä/koiraa. Lenkeillä harjoiteltiin odota-käskyä. Sai kehua ainoastaan siitä.

3. kerta

Ensin yritettiin tehdä Alballe häätö, mutta ei onnistunut, sillä vastaan tuleva koira ei kiinnostanut sitä ja se tuli ensimmäisestä käskystä luokse.

No, mutta tehtiin Gemmalle sitten häätö joka onnistui. G meni iloisena katsomaan Ullan koiraa irtiollessaan. Se ei tullut ekalla kokonaan luokse. Sen jälkeen heitettiin purkeillä ja huudettiin niin kauan, että koira jäi seisoskelemaan yksin n. 10m päähän. Sitten kutsuttiin luokse ja sai kehua. G ei meinannut uskaltaa tulla purkkien ohi, mutta tuli kuitenkin.

Sen jälkeen kuonokoppa Alballe, ettei revi Gemmaa ja Gemma Alban syötiksi häätöön. Alba painui suoraan tappelemaan Gemman kanssa ja emme meinanneet kolme ihmistä (minä, Ulla + Ullan oppilas) saada niitä irti, kunnes Ullan oppilas heitti Alban pois tilanteesta. G ei siis kärsinyt ainakaan fyysisesti.

Alballe sitten häätö, jonka äitini teki. Ei meinannut uskoa millään kesti pitkään, toodella pitkään ennen kuin koira uskoi.

Viikon aikana lenkkeily oli sujunut siis hyvin. Koirat aina erikseen lenkeillä.

Nyt ohjeita saatiin kolinapurkkien käyttämiseen, jos koira ei tottele toisestä käskystä kieltoa, heitetään. Niin lenkeillä, kuin sisälläkin. Häätöjä myös peliin, jos ei tule luokse ekasta käskystä, vaan jää esim. haistelemaan jotakin. Albaa sai huomioida jkainen kerran päivässä, Gemmaa yksi ihminen vain.

4. kerta

Viimeinen, mutta ei vähäinen. Katsottiin lenkkeily, ihan ok, äitini saisi käyttää enemmän purkkia.

Gemma oli taas houkuttimena, mutta tällä kertaa Alba ei tullut, ei edes katsonut toista. Kuonokoppaa ei tarvittu niin kentällä, kuin metsässäkään. Hyvä!

Ohjeita, Alba vapaana, G kiinni, purkkeja käytetään edelleen, Gemmaa saa huomioida jokainen kerran päivässä, A:ta kaksi kertaa päivässä jokainen.

Tänään oltiin tokossakin, mutta laitan myöhemmin siitä tänne.