Aloitetaan meidän torstai agitreeneillä: Meillä oli 19 esteen rata, jota mentiin nonstoppina, eli kun tuli hylky tai pääsi radan loppuun, seuraava lähti. Päästiin menemään olikohan se neljä vai kuusi kertaa. Päästiin me se ratakin loppuun, mutta aikaa kului, koska gemma ei tee esteitä, varsinkaan aitoja, jos se on mun oikealla puolella. Testattiin, että kun näytinkin vasemmalla, koira tuli. Saatiin siis vain ohjeistus, että oikealla puolella seuraamista nyt joulun jälkeen pitäisi osata. Koira siis on tokokoira ja tuntee turvalliseksi vasemman puolen. Btw, rata oli ykkös- ja kakkosluokan sekoitus.

Tokossa ollaan siis taukoiltu, välillä nyt tehty vasemman puolen seuraamista oikean lisäksi, mutta muuten. Koiralla on varmasti tylsää, mutta nuo pakkaset ovat rajoittaneet myös lenkkeilyä. Eli siis kovimmat pakkaset jotain -25 astetta. Juoksemaan ei olla päästy oikeastaan. Tänäänkin on satanut lunta ihan hillittömästi ja ajattelinkin mennä taas pihalle kuvailemaan, kuten olen muutamina päivinä tehnyt.

Mutta muuten mitäs meille... Ei kai erikoisempaa. Seuraava kirjoitus on varmasti joulun toivotus ja sitten onkin jo tämän vuoden yhteenveto ja ensi vuoden tavoitteet. Tämän vuoden kannalta mikään ei toteutunut, kun se vika ykkönen jäi tokosta hilkun päähän. Ensi vuodeksi laitan kyllä matalemmat tavoitteet meille :D.

Niin ja eilen koulutettiin koiraa pamauksilla, starttipistooli ja kissan ruokaa. Neiti ei välittänyt mitään, korvat vain värähtivät siinä syödessä ja kerran katsoi äänen suuntaan. Lopuksi juostiin ja leikittiin mentäessä autoon eli sinne mistä ääni oli tullut ja neiti oli vain innoissaan. Ensi viikolla uudestaan, ollaan lähempänä ääntä ja näin. Toivottavasti Gemma siis pelkää ainoastaan ilotulituksia, kun ei tuo pistooli tai luistelukaukalon kiekon äänet sitä pelota yhtään.

 Niin ja Gemman pentukuva on 2010 lagottokalenterissa helmikuun kohdalla :).