Eli tänään oli viimeiset ohjatut ennen taukoa. Tokossa siis tauko (ohjatuissa) ja meillä nyt muutenkin, sillä juoksu on tulossa (Ringo sheltti ja pommi Roope olivat ainakin sitä mieltä). Ensi viikolla olisi "virallisesti" viimeinen kerta ennen taukoa, mutta olemme mökillä (ja tuolla neidillä taitaa olla juoksut jo silloin päällä). Eli kolme viikkoa ja sitten kentälle, kyllä sinne muutamia treenikavereita on tulossa joka tapauksessa, että...

Aluksi oli puoli tuntia seuraamista ja paikallaan oloa yms. Seuraaminen on siis vieläkin "mennään"-käskyä, sillä puoli tuntia on pitkä aika. Neiti kulki lähellä todella huonosti verrattuna, mitä yleensä. Poukkoili ympäriinsä, tosin edessä/takana olevia koirakoita ei mennyt katsomaan, ei se koskaan. Mutta siis katsekontakti pysyi, mutta muunlainen kontakti olikin sitten aivan hukassa aluksi. Loppua kohden koira teki hienon parannuksen (ja omistaja antoi enemmän palkkaa). Sitten menikin jälleen melko hyvin.

Seuraamisen jälkeen paikallaan oloa. Ensin maaten. Gemma ei tahtonut ollenkaan kuunnella tai maata paikallaan. Tyydyin sitten tekemään vain maahanmeno-harjoituksia. Nekin menivät vähän niin ja näin, mutta paikallaan olo istuen onnistui melko hyvin. Koira nousi kerran tai kaksi, mutta muuten hyvin meni. Seisoenkin meni ensin hyvin, sitten koira alkoikin hiippailla. Mutta muutaman kerta onnistuneesti sen jälkeen. Vapautus.

Vielä pujottelua muiden koirien välistä. Vau, kontakti pysyi ja kaikki meni hienosti! Vapautus ja välitunti.

Välitunnin jälkeen otettiin (yllätys) paikallaan oloa. Maaten ja istuen. Maaten onnistui muutaman kerran, kunnes koira alkoi taas levottomaksi. Maaten kierrettiin koiraa, mentiin yli ym. Siinä Gemma pysyi loistavasti maassa. Istuen ei noussut kertaakaan (paitsi, kun piti mennä koiran taakse, G lähti käästämään itseään minua kohti; harjoitellaan lisää).

Seuraavaksi otettiin kuja paikallaan makuu/istuminen (sai päättää). Pääsin kävelemään muutaman kerran toisen koiran (Diesel bortsun luo) ja Gemma kyllä ihmetteli aluksi todella paljon, eikä tahtonut pysyä istumassa. Yhden kerran onnistui ja yhden kerran onnistui myös maassa sama. Hienoa.

Lopuksi vielä nopea luoksetulo, eli en antanut käskyä ollenkaan. Koira huusi aika kovaa perääni ja tuli luokseni aivan huimaa vauhtia.

Otettiinpa vielä hyppy, se meni mekein täydellisesti, koira alkoi tulla vähän kohti, kun olin palkkaamassa. Mutta sitäkin vielä reenaillaan.

Yhteenveto treeneistä:
Oli kyllä harvinaisen levottomat treenit koiran kanssa. Hyvinhän se pysyy ilman remmiä, mutta muuten niin levoton koira. Paikallaan makuuta pitää ihan oikeasti treenata. Ja PALJON.

Lelulla palkkaus ei onnistunut kentällä. Makupalat käyttöön vieläkin siis aina.

Koira on alkanut jälleen komentaa. Olin aluksi huomioimatta (kuten yleensäkin), mutta sitten komensin. Koira lopetti toisella kerralla. On aika rasittavaa tuo Gemman kova urosmainen haukkuminen ja räkyttäminen. Kitketään pois, ja äkkiä!

Maahan meno on näköjään huolestuttavan vino, mutta koira osaa hienosti laskeutua maahan seisomastakin.

Eli ei ollut kovin "antoisat" treenit tänään, ehkä juoksu teki tehtaviään? No, ensi viikolla sitten yli 200km päässä treenataan ALO-liikkeitä. Ja vähän muutakin, kuten tuota koiran taakse menoa.

Eilen otettiin myös treeniä ja treenattiin seuraamista lähinnä, koira alkanut ottamaan välillä hieman liian paljon matkaa ohjaajasta. Myös paikallaan makuu mahtui eilisen treeneihin ja liikkeestä seisominen (jota pitää myös harjoitella vielä).

Nyt tämä viikko treenaillaan lyhyttä treeniä, ja ensi viikolla siellä ehkä jonakin päivänä sitten vähän enemmänkin.