Tänään oli siis nämä "perinteiset" (jo kolmen koiran kanssa olen niissä käynyt) tokotreenit. Saavuimme kentälle 20min aikaisemmin, kuin koulutus alkoi. Kävelimme kentän takaa lenkin koira vapaana, ja sen jälkeen katselemaan muita koiria ja juoksemaan niiden seuraan.

Koulutus alkoi sitten tasan seitsemältä, "koirat kiinni ja riviin".

Kontaktiharjoitus oli tällä kertaa lyhyt. Maahanmeno ja istuminen, Gemman kontakti pysyi hyvin (mutta ohjaajan kertoessa asioita, se nousi seisomaan vierelleni tai etsi makupaloja maasta).

Seuraavaksi yhteisrinki, jossa koirat (tänään n. 20 koirakkoa) siis ovat yhdessä ringissä ja kulkevat ohjaajiensa lähelle tai seuraavat (mutta se kestää sen verran kauan, että ei kannata käyttää seuraamiskäskyä, meillä käsky on "mennään"). Muutama täyskäännös ja pysähtyminen ringin keskustaan, koirat olivat siis todella lähellä toisiaan. Pidin Gemman vapaana koko harjoituksen ajan.

Koirakkojen pujottelun aikana Gemma oli jälleen vapaana (pujotellaan rivissä/ympyrässä olevat koirat, tällä kertaa rivissä). Kontakti pysyi lähes koko ajan. Muutaman kerran jäi liian taakse seuraamaan, mutta tuli hyvin lopussa.

Käytävässä seuraaminen meni meillä aivan täydellisesti! Jokainen koirakko siis käveli muiden tekemästä kujasta seuraamalla. Gemma oli jälleen vapaana, eikä kontakti heikentynyt kertaakaan!

Luoksetulossa jätin koiran istumaan. Noin viiden sekunnin kuluttua ohjaajamme huusi: "käsky", ja kutsuin Gemman luokseni, en eteen tai sivulle, vaan peräännyin vielä muutaman askeleen, että koira tulisi mahdollisimman innoissaan luokseni.

Seuraavaksi välitunti. Gemma ei oikein enää leiki muiden nuorten koirien kanssa, hieman asenteella: "en ole enää noin kakara", ja katsoo sivusilmällä 4-6kk vanhoja pentuja (Gemma siis 8kk). Ollaan sitä kovia tyttöjä.
 
Välitunnin jälkeen otimme eteenmenoa keltaisen merkin kanssa, jonka päälle veimme koiran kanssa makupalan ja lähetin koiran eteen, tosin vielä ei ollut muuta käskyä, kuin "mene". Gemma tajusi jutun kokonaan. Ensmmäisellä kerrall jouduin hakemaan koiran pois, sillä se jäi etsimään tippuneita makupaloja, mutta toisella ja kolmannella kierroksella meni hyvin.

Lopuksi vielä aktivointitemppuja, eli siis yritettiin opettaa koiraa "ontumaan". Päätettiin mitä jalkaa tahtoo opettaa koiran ontumaan. Pakko myöntää, että minä en oikeastaan ontumisella tee mitään, joten tein ohjaajan jutellessa muiden kanssa muita temppuja; peruuttamista, pyörimistä, jalkojen välissä pujottelua yms. Otin myös lyhyen paikallaan olon.

Tälläistä tänään. Eilen trimmasimme Gemman äitini kanssa, ja nyt neiti on aikas näyttelykoiran näköinen mielestäni, tuli pienempi pää, kuin ennen. Sunnuntaina siis näyttely Karjaalla.