Kertoilempa taas negatiivisia asioita Gemman käyttäytymisestä.

Olen käynyt neidin kanssa itse hyvin vähän nyt reilu kuukauteen lenkkeilemässä tämän rasitusmurtuman vuoksi. Eilen sitten päätin lähteä taipumattomilla kengillä n. 10min lenkille Alban ja äitini kanssa. Noh, menihän se aluksi hyvin, mitä nyt äiti on antanut G:n vetää niin paljon, että neiti oli vetämässä vähän väliä, kielto ja koira lopetti).

Lenkillä poikkesimme läheisen koulutuslaitoksen pihalle ja päästin koiran vapaaksi. Mitä siitä seurasikaan, koiran komentaminen sattui korviin ja meinasi jälleen näykkäistä nilkoista. Noh, en pystynyt olemaan, kuin huomioimatta ja sekös Gemmaa vasta 'ruokkikin'.

Olen siis kokeillut kaikkea, totaallinen huomioimattomuus, kieltäminen ja fyysinen raingaistus, joka on ollut sitä, että otan koiraa irtonahasta ja nostan ilmaan tai pidän vain kiinni + murisen. Eikä mikään, ei mikään ole tehonnut. Seuraava keino laumasta häätäminen, mutta kun ei ole oikein paikkaa, missä sen pystyisi tehdä. Ja tietysti tilaamamme haukunestopanta myös seuraavana kokeilussa.

Tokokentällä ei tuota tapahdu, paitsi, jos ollaan yksin. Olen aivan hukassa. Apua ihmiset?!

Ei meillä muuten johtajuudessa ole minkäänlaista ongelmaa, tottelee heti muuten, tiputtaa suustaan esineet jos käsken, ei vedä jos kiellän yms. Mutta vapaana koira tietää, etten saa sitä kunnolla kiinni juuri pahan teossa, luokse se kyllä tulee käskystä. Makupalat on myös ongelmana, vaikka olenkin antanut jo epätasaisesti niitä tutuissa tempuissa ja liikkeissä, mutta sitten juuri esim. siellä tokokisassa, täysi katastroofi.

Niin, ja mittasin neidin. 44cm, harmittaa vähän agilitya ajatellen, makseissa mennään, jos neiti on terve...