Torstaina olimme pentujenleikkikoulussa. Tehtiin myös muutama kontakti- ja rauhoittumisharjoitus. Hyvin meni! Gemma leikki sakemannin ja kääpiöpinserin kanssa ja rouhoittui lopulta hyvin. Ensi kerralla pitäisi olla lyhyt esitelmä lagotosta. Pitää tässä vielä harjoitella.

Lenkkeilty ollaan myös ja koiria muutamia lenkillä tavattu. Hienosti on mennyt, paitsi Alban agressiivisuus on jatkunut edelleen. Muutaman päivän koirilla meni hyvin, Alba innostui leikkimään portin läpi yms., mutta nyt räyhääminen on palannut.

Tässä lauantaina otin Gemman ensi kertaa saunaan ja hyvinhän meillä aluksi meni. Gemma pääsi sitten putoamaan lyhyen matkan ylimmältä lauteelta toisiksi alemmalle ja sieltä hyppäsi 70cm (oikeastaan 50cm, koska etutassut olivat jo alempana) laattalattialle. Ei vinkaissut tai mtn, mutta itseäni otti kyllä päästä, kun noin annoin tapahtua. Ja tietysti muutaman päivän ajan terveystulokset sitten vuoden päästä vaivasivat "mitä jos sille tapahtui jotain " "jos kyynäreihin tuli jotain, ei kai lonkkiin pitäisi tälläisestä mitään tulla" jne., mutta neiti liikkuu hyvin, liikkui heti tapahtuman jälkeen, joten hyvät mahdollisuudet, ettei päässyt mitään pahempaa tapahtumaan.

Tänään näin, ettei Gemma luultavasti ole paukkuarka. Täällä lähellä auton pakoputki (tmv.) pamahti ja neiti oli vain innoissaan, eikä pelännyt. Annoin palkan.

Vedon estoa olen yrittänyt kouluttaa niin, että aina kun koira vetää, pysähdyn tai käännyn tulo suuntaan. Ei ole vielä tehonnut, paitsi loppumatkalla kotiin. Eli tämä jatkuu niin kauan kunnes neiti ei enää vedä.

Kuvia laitan myöhemmin, kunhan saan pienennettyä yms.